Vizite pastoral-misionare ale Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU

Luni, 15 august, 2022, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a avut o vizită de lucru în parohia cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Valea Mare, Ungheni.

Fiind o vizită neordinară, Înaltpreasfinţia Sa, a binecuvântat începutul lucrărilor de izolare termică a bisericii, iar pe șantier era Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, parohul bisericii, și Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Dnl Alexei ANTOCI, primarul localității, Dnl arhitect, dar și muncitorii, iar între timp s-a apropiat și Dnl Iurii VRABIE, ctitorul principal al bisericii date.

Menționăm că, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, piatra de temelie a bisericii în cinstea Acoperemântul Maicii Domnului din Valea Mare, a fost pusă în anul 2018 și de atunci ctitorii și binefăcătorii încearcă în fiecare an să desfășoare câte o lucrare mai însemnată la ridicarea sfintei biserici.

Înaltpreasfinția Sa a rămas mulțumit de lucrările de construcție și înfrumusețare efectuate până în prezent la acest sfânt locaș, apreciind munca și osteneala părintelui paroh, Prot. Vadim COROSTINSCHI, dar și aportul considerabil al ctitorilor și al Administrației Locale.

De aici, Ierarhul s-a deplasat la Mănăstirea „Icoana Maicii Domnului – Potolește Întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, unde a fost întâmpinat de Maica Stareță, Egumena ARSENIA (Bordeniuc), care i-a prezentat Înaltpreasfinție Sale unele lucrări ce s-au efectuat la amenajarea unor edificii din complexul acestui așezământ monahal.