Vizitarea Mănăstirii Sfântului Cuvios Gherasim din Insula Kefalonia și închinarea la Sfintele sale moaște

Sîmbătă, 24 iulie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, aflându-se într-un pelerinaj în Grecia, dimpreună cu Stareții și Starețele din Eparhie, s-au deplasat la Sfânta Mănăstire a Sfântului Cuvios Gherasim de pe Insula Kefalonia.

Aici, Ierarhul dimpreună cu Stareții și Starețele din Eparhie, s-au închinat Sfintelor moaște ale Cuviosului Gherasim.

Menționăm, că grupul nostru de pelerini, a avut binecuvântata ocazie, prin încuviințarea Maicii Starețe de aici, să li se deschidă (ceea ce nu se întâmplă adesea) sfânta racla cu moaștele Cuviosului Gherasim, care sunt întregi și neputrezite, la fel ca și veșmântul sfântului, care nu este atins de stricăciune, necătând la vechimea sa.

La moaștele Cuviosului Gherasim, Înaltpreasfinția Sa și-a plecat genunchii și inima în rugăciune, pentru Slujitorii și credincioșii din Eparhia noastră, iar Stareții și Starețele, pentru nevoitorii și nevoitoarele obștelor lor monahale.

Totodată, Ierarhul dimpreună cu Stareții și Starețele s-au închinat și s-au rugat în peștera unde s-a nevoi Cuviosul Gherasim.

Specificăm că această Sfântă Mănăstire fiind de călugărițe, multe nevoitoare de aici, sunt de baștină din România. Aceste nevoitoare s-au bucurat de grupul nostru de pelerini, cu care am discutat sufletește, împărtășind bucuria duhovnicească a faptului că noi, vecini fiind, i-am vizitat și am putut discuta în aceeași limbă.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)