Vizitarea Mănăstirii Langouvarda, unde are loc minunea cu venirea șerpilor la Icoana Maicii Domnului

Sâmbătă, 24 iulie 2021, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dar și Stareții și Starețele din Eparhie aflându-se în binecuvântatul pelerinaj la locurile sfinte din Insula Kefalonia, au vizitat Mănăstirea Langouvarda.

Această Sfântă Mănăstire, a ajuns să fie cunoscută datorit minunii ce se petrece aici la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, unde an de an, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, vin șerpi de pe insulă, nefăcând nimănui nici un rău.

Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu însoțitorii din acest pelerinaj, Stareții și Starețele din Eparhia noastră, s-au închinat și am înălțat rugăciuni înaintea acestei Sfinte Icoane.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, din dragostea ce o poartă față de Maica Domnului și din evlavie față de această Sfântă Icoană, a lăsat, ca o binecuvântată și frumoasă amintire, o panaghie (engolpion), pe care a atârnat-o corespunzător în această Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

La final, Părintele Stareț din această mănăstire, a oferit în dar Ierarhului nostru, o sfântă icoană cu chipul Maicii Domnului, copie a celei făcătoare de minuni, pictată deosebit în această obște monahală.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)