Vizitarea Mănăstirii Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni

Spre seara zilei de Duminică, 12 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu Înaltul oaspete al Eparhiei, Înaltpreasfințitul AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa și Ismail, au vizitat Mănăstirea Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni.

După ce au fost întâmpinați de Egumena ARSENIA (Bordeniuc) Stareța așezământului monahal, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, i-a prezentat Înaltpreasfințitului Mitropolit AGAFANGHEL întreg complexul monastic, vorbind despre istoria relativ scurtă a acestei mănăstiri și cum a fost întemeiată de Înaltpreasfinția Sa, cu nădejdea și scopul duhovnicesc de a fi o oază spirituală pentru credincioșii municipiului Ungheni.

Înaltpreasfințitul Mitropolit AGAFANGHEL a apreciat lucrările ce s-au înfăptui și se înfăptuiesc la această mănăstire, aducând cuvinte de laudă Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, pentru dragostea și osteneala ce o depune la întemeierea, întreținerea și înfrumusețarea Sfintelor așezăminte monahale.