Vizitarea Mănăstirii Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni

Luni, 29 august, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a întreprins o vizită pastorală la Mănăstirea Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni.

În timpul acestei vizite arhipăstorești, Maica Stareță, Egumena ARSENIA (Bordeniuc), i-a prezentat Chiriarhului noul chivot deosebit de frumos, care înrămează Sfântul Epitaf cu chipul Maicii Domnului (Plașnița Maicii Domnului).

Ierarhul a apreciat această donație făcută sfântului locaș monahal, exprimându-și bucuria duhovnicească pentru faptul că acest așezământ monahal, relativ tânăr, care este înființat de Înaltpreasfinția Sa, se înfrumusețează și devine împodobit cu atribute liturgice, necesare unei slujbelor bisericești.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa, s-a închinat, rugându-se, la Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”, ce se află în această mănăstire și pe care Ierarhul a donat-o acestui așezământ monahal, având-o primită de la o mănăstire din Țara Sfântă.