Vizitarea Catedralei Mitropolitane din or. Ahtîrka, Ucraina, și închinarea la Icoana Maicii Domnului „Ahtîrskaia”

Marți, 14 decembrie, 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, aflându-se în Eparhia de Sumî și Ahtîr, la invitația Chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Mitropolit EVLOGHIE, au vizitat Catedrala Mitropolitană din Ahtârka.

După ce Ierarhii au fost întâmpinați călduros de părintele paroh și clericii Catedralei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU s-a închinat Icoanei Maicii Domnului, „Ahtârskaia”, făcătoare de minuni, ce se află în acest Sfânt locaș. Ca de obicei, Înaltpreasfinția Sa a făcut rugăciuni în fața acestei Sfinte Icoane pentru Cler, Monahi și Dreptmăritori creștini din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Apoi, părintele paroh a relatat Înaltpreasfinției Sale minunatele întâmplări prin care mulți credincioși ce se închină și se roagă cu evlavie la această Sfântă Icoană dobândesc ajutorul și ocrotirea Maicii Domnului.

La final Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a apreciat prin cuvinte încurajatoare osteneala și truda duhovnicească depusă de Înaltpreasfințitul Mitropolit EVLOGHIE, dar și de slujitorii acestei Catedrale, pentru întreținerea și înfrumusețarea acestui sfânt locaș.