Depuneri de flori la monumentul Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare din or. Nisporeni și vizita Preasfințitului PETRU la Mănăstirea ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare și Sfînt” din raionul Nisporeni.

După oficierea Sfintei Liturghii și sfințirea Paraclisului temporar în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Potolește Întristarea Mea” din or. Nisporeni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat la monumentul Sfîntului Ștefan cel Mare din centrul orașului unde a depus flori sfîntului pe care astăzi îl prăznuim, tot aici au fost intonate cîntări de laudă Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare.

Ştefan cel Mare era un bun creştin, care se ruga, postea şi avea ca părinte duhovnic pe Sfântul Daniil Sihastru. Ştefan cel Mare se sfătuia, lua binecuvântare şi era îndrumat de un sfânt, de aceea reuşea în tot ce-şi propunea. De aici îi venea lumina minţii, hotărârea voinţei şi puterea braţului. A iubit ţara şi a apărat credinţa. A ridicat cetăţi şi biserici. A iubit poporul şi a iubit pe Dumnezeu. De la Sfântul Ştefan cel Mare învăţăm cum să apărăm ţara şi credinţa strămoşească”. „El ne este exemplu. Şi tot el ne este şi ocrotitor şi ajutor, dacă îi urmăm sfatul şi credinţa.

A urmat vizita Chiriarhului la mănăstirea Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare de pe chiscul ostașului din or. Nisporeni, care își sărbătorește Hramul. Aici Stareța mănăstirii împreună cu duhovnicul au prezentat Ierarhului mersul lucrărilor de edificare a sfintei mănăstiri, Preasfinția Sa la rîndul său i-a felicitat călduros cu prăznuirea hramului mănăstirii dorindule și în continuare mult ajutor de la Domnul.