Vizita pastorală la Mănăstirea Răciula, a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU

Duminică, 16 octombrie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după oficierea Dumnezeieștii Liturghii de la Mănăstirea Hîrbovăț, în cinstea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț, a efectuat o vizită pastoral-misionare la Mănăstirea Răciula, la invitația Maicii Starețe, Schiegumena EUSTOLIA (Rotari).

Aici, Înaltpreasfinția Sa a avut o discuție duhovnicească cu obștea Sfintei Mănăstiri Răciula, ascultând întrebările viețuitoarelor, oferind învățături și sfaturi părintești, folositoare unei viețuiri monahale.

Apoi Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Petru a oferit în dar Maicii Starețe o frumoasă icoană cu chipul Maicii Domnului.

După aceasta, Înaltpreasfinției Sale, i-a fost raportat procesul lucrărilor de renovare, care se efectuează în prezent în acest complex monahal, arătându-i-se Ierarhului noul iconostas, care se instalează în biserica ,,Naștere Maicii Domnului”, a acestei mănăstiri.

La finalul vizitei pastorale, Chiriarhul a apreciat osteneala și strădania Maicii Starețe și a întregii obști, ce o depun pentru înfrumusețarea și prosperarea duhovnicească și materială a acestei vetre monahale.