Vizită arhipăstorească la Mănăstirile Frumoasa și Hîrjauca

Miercuri, 22 iunie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Cușelăuca și rugăciunea de pomenire de la mormintele părinților din cimitirul din localitatea de baștină, Lupa Rece, a efectuat o vizită arhipăstorească la Mănăstirile Frumoasa și Hîrjauca, din Raionul Călărași.

În cadrul acestei vizite arhipăstorești, Ierarhul, însoțit de Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial și de Stareții și Starețele Mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, au mers mai întâi la Mănăstirea „Sfânta treime” din s. Frumoasa, unde Maica Stareță, Egumena BENEDICTA (Mura), a prezentat lucrările ce s-au efectuat în interiorul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din complexul monahal, care este într-un amplu proces de renovare capitală. Ierarhul a apreciat lucrările ce s-au întreprins până în prezent, dând și sfaturi utile în privința lucrărilor ce vor demara în continuare, până la etapa finală.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa, a mers în biserica „Sfânta Treime”, unde după ce s-a închinat, a ținut un cuvânt de învățătură monahiilor prezente în acest sfânt locaș, îndemnându-le și sfătuindu-le părintește, în cele spre mântuire.

După aceasta, Chiriarhul a vizitat Mănăstirea „Înălțarea Domnului” din s. Hîrjauca, unde Părintele  Stareț, Arhimandritul KIRIL (Braguța) i-a prezentat Înaltpreasfinție Sale lucrările de construcție ce se efectuează la înălțarea viitoare biserică, ce se zidește în cinstea Sf. Ierh. Spiridon al Trimitundei. Și tot pe aceiași fundație, care este foarte extinsă, va fi înălțat un nou corpus cu încăperi ce vor avea diferite meniri, administrative, sociale și culturale. Acest corpus va fi o copie a acelei clădiri de odinioară care era pe timpuri Reședința de vară a arhiereilor din Moldova. Și aici, de asemenea Ierarhul a apreciat lucrările ce s-au întreprins până în prezent, dând și sfaturi utile în privința lucrărilor ce vor demara în continuare, până la etapa finală.

Menționăm că la această Sfântă Mănăstire, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU s-a închinat și s-a rugat la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Spiridon, unde a și pus în interiorul icoanei Engolpionul (Panaghia) pe care îl purta Înaltpreasfinția Sa în acest moment.