Vizită arhipăstorească la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din s. Vărzărești, r. Nisporeni

Luni, 7 februarie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după oficierea Sfintei Liturghii cu ocazia Hramului, la Schitul Icoana Maicii Domnului ,,Potolește întristarea mea” de la Curtea Domnească din cart. Dănuțeni, al Mun. Ungheni, însoțit de Stareții și Starețele Mănăstirilor din Eparhie s-a deplasat la Mănăstirea ,,Nașterea Maicii Domnului” din s. Vărzărești, r. Nisporeni.

Aici, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a săvârșit litia morțească pentru sufletul Schiegumenii GHEORGHIA (Plăcintă), fosta Stareță a Mănăstirii Vărzărești, și duhovnicul Schiarhimandritul IOV (Plăcintă), cei care au trudit la redeschiderea acestei Sfinte Mănăstiri, revigorând viața duhovnicească de aici.

După aceasta, Înaltpreasfinția Sa a felicitat-o pe actuala Stareță a Sfintei Mănăstiri Vărzărești, Egumena SILUANA (Iacob), cu ocazia împlinirii a 39 ani de viață pământească, dorindu-i multă sănătate trupească și sufletească ajutor de la Dumnezeu în toate lucrările administrative și duhovnicești, care trebuie să le înfăptuiască în acest așezământ monahal.

La rândul lor, Stareții și Starețele Mănăstirilor din Eparhie au felicitat-o călduros pe omagiata zilei.

După aceasta, Egumena SILUANA, a prezentat Ierarhului și însoțitorilor Înaltpreasfinției Sale, lucrările ce au fost realizate și cele care urmează a se înfăptui în această Sfântă Mănăstire.

Menționăm că Înaltpreasfinția Sa a apreciat tot ce Maica Stareță dimpreună cu obștea și sprijinită material de ctitori și binefăcători, a înfăptuit străduitor în această vatră monahală, care este cea mai veche din țara noastră, fiind atestată în 1420, pe timpul domniei lui Alexandru cel Bun.