VIDEO și FOTO Slujba Privegherii înspre Duminica Sfintei Cruci, săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Sîmbătă seara, 18 martie 2023, înspre Duminica a treia din Sfântul și Marele Post, numită dduminica Sfintei Cruci, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit slujba privegherii în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh, au participat la slujba privegherii Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni și soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei Episcopale.

După cântarea Polileului, care a fost săvârșit în Sfântul Altar, Ierarhul, dimpreună cu slujitorii, au îngenuncheat la umilincioasa cântare a triodului „Ușile pocăinței…”, în fața Sfintei Cruci ce era așezată pe Sfântul Prestol.

În timpul citirii canoanelor de la Utrenie, au scos părticele din prescuri, pentru fiecare nume din cele scrise la salendare și 40 de proscomedie.

După cântarea de la Utrenie, Slavoslovea MareIerarhul dimpreună cu slujitorii Catedralei Episcopale, au scos spre închinare, conform rânduielii tipiconale, Sfânta Cruce împodobită. Apoi credincioșii închinându-se Sfintei Cruci, au fost miruiți de Înaltpreasfinția Sa.

Credincioșii care doresc să se împărtășească mâine, în această seară s-au spovedit.

La finalul slujbei de priveghere, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți.

Cântările Slujbei Privegherii au fost interpretate melodios de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.