VIDEO și FOTO Pavecernița Mare și prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanu, săvârșită la Catedrala Episcopală mun. Ungheni

Luni, 7 martie, 2022, în seara primei zile a Postului Mare, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat în prezența slujitorilor Catedralei Episcopale şi a numeroşilor credincioși, slujba Pavecerniţei mari împreună cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Episcopală Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.  

Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăinţă pe care îl are Biserica Ortodoxă, în întreg cultul ei liturgic şi imnografic.

La finele canonului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei SaleProt. Ștefan RÎMBU, Cleric al Catedralei Episcopale, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre importanța, istoria și semnificația Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

Menționăm că acest canon cuprinde 266 de strofe, în care se face pomenire de multe episoade şi personaje din Vechiul şi Noul Testament, atenționează sufletul că deși a greșit, este necesar ca să ne îndreptăm spre mila lui Dumnezeu.

O atenţie deosebită este acordată în Canon răscumpărării omului din robia păcatului, mijlocită de Mântuitorul prin Jertfa Sa pe Cruce.

Biroul de presă al Episcopie de Ungheni și Nisporeni: Prot. Ștefan RÎMBU

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțan) 

Video: Protod. Victor ROTARI și Ipod. Cătălin DIACONU