VIDEO și FOTO În Duminica Izgonirii lui Adam din rai, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

Pe 6 martie 2022, în Duminica lăsatului sec de brânză, numită și Duminica Izgonirii lui Adam din rai, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din Mun. Ungheni.

În dimineaţa zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către slujitorii și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii,  Ierarhul dimpreună cu slujitorii și credincioșii prezenți au înălțat către Dumnezeu rugăciuni și cerere pentru pace și înțelegere între popoare.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântare Înaltpreasfinției Sale, Prot. Nicolai BOIAN, cleric al Catedralei Episcopale, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat mesajul evanghelic citit în această duminică (Matei 6, 14-21).

După rugăciunea „Tatăl nostru…”, credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Sfântul Trup și Scumpul Sânge al Mântuitorului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a ținut un cuvânt de învățătură, îndemnându-i pe credincioși să înceapă și să petreacă perioada Sfântului și Marele Post cât mai creștinește.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală s-a săvârșit prima Sfântă Liturghiei, oficiată de Prot. Ștefan RÎMBU, iar la strană au dar răspunsurile liturgice Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Cu prilejul lăsatului sec, pentru Postul Mare, după Sfânta Liturghie, a fost organizată o agapă la care s-a servit, așa cum este tradițional în această zi, diferite bucate preparate din clătite.

Biroul de presă al Episcopie de Ungheni și Nisporeni: Prot. Ștefan RÎMBU

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțan) 

Video: Protod. Victor ROTARI și Ipod. Cătălin DIACONU