Vernisajul expoziției „Icoana din sufletul copilului”, din foaierul Școlii de Artă din mun. Ungheni

Joi, 18 mai, 2023, în incinta Școlii de Artă „Raisa Cojocaru” din mun. Ungheni a avut loc vernisajul expoziție personale a elevei Nica GROSU, cu genericul ,,ICOANA DIN SUFLETUL COPILULUI”, cuprinzând reprezentări iconografice cu chipuri de sfinți și unele secvențe din viața bisericească.

Ținem să menționăm că această activitate a fost înfăptuită de Școala de Artă „Raisa Cojocaru” în colaborare cu Episcopia de Ungheni și Nisporeni, prin intermediul Sectorului Eparhial, Relații culturale.

De aceea, la această activitate, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a fost prezent Protoiereul Ștefan RÎMBU, Președintele Sectorului Eparhial, Relații culturale.

După ce toate lucrările iconografice ale aceste expoziți au fost admirate și analizate de cei prezenți, a urmat partea festivă a expoziției respective, cu un program de slăviri bisericești prezentate exceptional de Corul de copii al Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, condus dirijoral de preoteasa Liliana ROTARI.

Apoi au urmat luări de cuvânt, ale Dnei Cristina DRAGOMIR, Directorul Școlii de Artă, care a scos în evidență calitățile și capacitățile aceste viitoare pictorițe, care dintr-un număr de peste 200 de elevi ai acestei instituții, doar ea la moment are această dragost de a reprezenta chipuri și imagini iconografice.

Apoi protagonista acestei expoziții, minunata elevă de doar 11 ani, Nica GROSU a vorbit și ea celor prezenți despre pasiunea și dorința de a picta asemenea lucrări.

Luare de cuvânt a avut și Dna Tatiana BUTNARU, profesoarea aceste eleve care o ghidează cum să realizeze mai multe lucrări în diferite tehnici.

După aceasta reprezentantul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Ștefan RÎMBU, a menționat importanța și necestitatea unor asemenea activități culturale, prin care se promovează tinerele talente ce au această pasiune și talent de a picta icoane.

Totodat preotul Ștefan a asigurat că pe viitor vor fi într-un mod mai extins și mai de anvergură, o expoziție cu mai mulți participanți care să se încadreze perfect sub acest titlu sugestiv „ICOANA DIN SUFLETUL COPILULUI”. După aceasta, preotul Ștefan a înmânat din partea Înaltpreasfinției Sale o Diplomă Eparhială, în semn de aprciere, care și ca motivație de a persevera eleva Nica Grosu, în aceată frumoasă preocupare de a picta chipuri și reprezentări iconografice.