Ventilator pulmonar de 200 000 lei, oferit cu generozitate de Episcopia de Ungheni și Nisporeni, Spitalului Raional Ungheni

Marți, 24 noiembrie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni s-a deplasat la Spitalul Raional Ungheni, pentru înfăptuirea unui act de binefacere.

Acest act a contat în oferirea unui ventilator pulmonar, care a fost procurat din Turcia și a costat 200 000 lei. Acest aparat, care, în situația actuală creată de COVID-19, este de o mare necesitate pentru Spitalul Raional și implicit pentru pacienții ce se tratează de COVID-19, a fost procurat de către Preasfințitul PETRU, ajutat de preoții din Eparhie, dar și de unii prieteni apropiați ai Preasfinției Sale.

Preasfințitul PETRU a menționat că prin respectivul act de binefacere, ca și prin celelalte asemănătoare, se arată și grija bisericii față de cei pacienții infectați cu COVID-19, dar și față de alți pacienți aflați în patul de suferință.

Totodată Ierarhul a specificat: „Biserica în permanență a ajutat și susținut oamenii din toate sferele sociale. Or, acest virus, această pandemia nu avea cum să mă lase pe mine ca Chiriarh al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni să fiu indiferenți față de pacienții infectați cu COVID-19. Viața e cel mai prețios dar făcut de Dumnezeu omenirii, iar când ajutăm pe oameni să-și revină dintr-o boală cruntă și să-și continue viața pe pământ, spun sfinții Părinți, facem o mare bucurie nu doar oamenilor, dar și lui Dumnezeu. Gândul și dorința sinceră de ai ajuta pe cât mai mulți oameni să se mențină în viață, ne-a făcut pe noi, Episcopia de Ungheni și Nisporeni, să procurăm și să donam Spitalului Raional Ungheni acest aparat de o mare necesitate”.

La rândul său, Directorul Spitalului Raional Ungheni, Dnl Andrei ALEXEEV, a ținut să menționeze necesitatea și importanța majoră a acestui aparat de o mare necesitate pentru Spital în general și pentru pacienți în particular. De asemenea Domnul Director a adus sincere mulțumiri Preasfințitului PETRU și celor care au contribuit la procurarea acestui ventilator pulmonar, atât din partea sa personal, dar și a întregii instituții, cât și din partea Ministerului Sănătății.

Înalte aprecieri și cuvinte de mulțumire și profundă recunoștință au adus Preasfinției Sale și Eparhiei, Dna Lucia BULGARU, Șefa Secției de boli cronice, la moment Șefa Secției COVID-19, din cadrul IMSP Ungheni, dar și alți medici prezenți.  

Totodată ținem să amintim că în situația pandemică creată de COVID-19, Preasfințitul PETRU a mai făcut acte de binefacere și la alte spitale Raionale din cuprinsul Eparhiei: la Spitalul Raional Călărași a donat un aparat respirator pentru secția COVID-19, la Spitalul Raional Nisporeni a donat o sumă de bani destinată medicilor care-i tratează pe pacienții infectați cu COVID-19, iar pentru Spitalul Raional Hîncești în curând, se vor colecta mijloace financiare, tot cu același scop.

Preasfinția Sa a fost însoțit la înfăptuirea acestui act caritabil de Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopop de Ungheni, Prot. Andrei URSOI, preot la biserica „Sf. Ap. și Ev. Luca” de pe teritoriul Spitalului Raional Ungheni, dar și de Colaboratori ai Centrului Eparhial.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni