Un grup de copiii din parohia „Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni au efectuat un frumos pelerinaj

Sîmbătă, 7 mai, 2022, cu binecuvântarea Înltpreasfințitului, PETRU Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, prot. Petru CIOBANU, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din or. Nisporeni, a organizat un frumos pelerinaj pentru un grup de 60 de elevi, având ca generic ,,Călătorind cu Dumnezeu”, fiind un prilej de împrospătare a vieții spirituale și de întărire a credinței, dar și de educare spirituale a tinerii generații.

În cadrul acestui binecuvântat pelerinaj, tinerii au vizitat mănăstirile istorice din zona Iașului, rămânând impresionați de frumusețea locurilor vizitate, încărcate de istorie.

Menționăm că în pelerinaj Dumnezeu și omul se caută reciproc și se întâlnesc în mod spontan și misterios. Pelerinajul este și un element misionar – deoarece pacea, bucuria, lumina și sfințenia adunate în inimi prin pelerinaj la locurile sfinte, sunt duse de pelerini în casele lor, în parohiile lor, în societate.

Pelerinii duc cu ei în lume ce-au primit din întâlnirea cu locurile sfinte, cu sfinții pe care îi cinstesc sau venerează.

Totodată acest grup de elevi au vizitat Grădina Botanică și Palatul Culturii din Iași.

La sfârșitul pelerinajului tinerii au beneficiat de o masă copioasă organizată de Dnl Nicolai ZAGNAT,

După aceasta, tinerii au adus prot. Petru CIOBANU, sincere mulțumiri, pentru acest pelerinaj organizat.