Ultima zi în Țara Sfântă, a pelerinilor care îl însoțesc pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

Joi, 21 iulie, 2022, în ultima zi, a șaptea, din acest pelerinaj în Țara Sfântă, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, după ce s-a deplasat la Râul Iordan, dimpreună cu pelerinii care îl însoțesc, au avut o zi destul de încărcată, vizitând multe locuri sfinte din Țara Sfântă închinându-se și rugându-se la sfințeniile de aici.

Locurile vizitate și la care s-au închinat Ierarhul cu pelerinii în această ultimă zi, sunt: Sinagoga din Nazaret, unde Hristos intrând la o sărbătoare, a început să rostească cuvintele de la Profetul Isaia, care zice: „Am venit să vestesc anul plăcut Domnului…”, după care închizând cartea și dând-o mai marelui sinagogii, toți se întrebau de unde știe acesta carte. Iar după aceasta, mâniindu-se toți pe Hristos, l-au dus pe sprânceana muntelui ca să-L arunce.

Alături de această sinagogă este o biserică, unde Ierarhul dimpreună cu pelerinii s-au rugat și s-au închinat.

După aceasta, pelerinii s-au deplasat la casa lui Iosif și a Maicii Domnului, unde a copilărit Iisus, vizitându-se chiar și atelierul de tâmplărie unde Hristos când era mic, alături de bătrânul Iosif se ocupau cu lemnăritul.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu pelerinii au făcut o călătorie pe Marea Galileii, așa cum o făcea Iisus, pe o corabie, citindu-se și pericopa evanghelică despre mergerea lui Hristos pe ape și când Sf. Ap. Petru s-a pornit spre Hristos, tot pe ape.

După călătoria de pe Marea Galileii, pelerinii, dimpreună cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, s-au deplasat la Mănăstirea celor 12 Sfinți Apostoli, unde s-au închinat și s-au rugat.

De aici s-a mers la Casa Sf. Ap. Petru, unde Hristos a săvârșit minunea cu vindecarea soacrei Sfântului Apostol Petru, dar și alte minuni.

Astfel, încheindu-se a șaptea zi de pelerinaj, s-a încheiat de fapt și întreg pelerinajul în Țara Sfântă organizat de Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, însoțit fiind de 58 de pelerini (Stareți, Starețe, preoți și diaconi, monahii și credincioși).

Menționăm și faptul că la toate locurile vizitate, s-au citi pericopele evanghelice, care fac mărturie despre acestea. De asemenea, la toate locurile de sfințenie, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu întregul grup de pelerini, s-au rugat pentru pacea și sănătatea, dar și mântuirea sufletească a cinului preoțesc și monahal, dar și pentru toți dreptmăritorii creștini, din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, cât și din întreaga noastră țară.

Totodată Ierarhul pomenea în mod particular, rugându-se pentru toți cei ce au dorit să fie pomeniți de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Țara Sfântă.

În mod special menționăm, că în această zi Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a înălțat rugăciuni pentru Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, care astăzi împlinește 33 ani de slujire arhierească.