Tinerii Parohiei cu Hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni la Tabăra de la Nemțișor

Prin pronia divină și binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, tinerii parohie cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni, au participat între 22 și 24 iulie la cea de-a IX-a ediție a Taberei de la Poiana Nemțișor, județul Neamț, eveniment organizat anual de Arhiepiscopia Iașilor. La această tabără au participat peste o 1000 de tineri. Pe parcursul celor trei zile, tinerii au participat la sesiuni de lucru pe grupe, la ateliere precum și la o serie de conferințe tematice. În cea de-a doua zi a taberei a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, iar seara tinerii au luat parte la parada steagurilor.

   Pentru tinerii din Nisporeni, aceste zile petrecute la Nemțișor au fost clipe petrecute cu totul o altă lume, ei au rămas uimiți de numărul mare de tineri, de atelierile la care au participat și de cunoștințele dobândite în urma conferințelor ce au avut loc. Colțișorul de rai al nemțișorului a fost o adevărată, cateheză și o adevărată lecție de viață pentru tineri.

   Tabăra s-a încheiat prematur din cauza vremii nefavorabile, fără a afecta însă entuziasmul participanților, care și-au descris experiența și bucuriile trăite în cele trei zile de tabără, în cadrul sesiunii de închidere organizată la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”.