Tinerii parohiei cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni în pelerinaj

Preot şi creştin, iubire şi dăruire, slujire şi jertfire, toate acestea sunt trăite de  preot şi credincioşi în parohie. Parohia este  casa unde creştinii intră în această relaţie de iubire şi dăruire, ceea ce îi uneşte pe ei este Hristos în numele căruia ei sunt adunaţi. Hristos este în mijlocul lor în continuu şi relaţia de iubire dintre preot şi credincioşi este o relaţie de iubire dintre Hristos şi credincioşi. Parohie, în sens biblic al cuvântului, înseamnă a ,,conlocui”, a fi împreună în comunitate.

Preotul şi parohia trebuie să fie într-o stare permanentă de dialog reciproc şi co-slujire. Preotul trebuie să fie părintele spiritual al tuturor membrilor parohiei în mod egal.

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni preotul Petru CIOBANU a organizat mai multe activități misionar-filantropice în cadrul parohiei.    Un grup de preofesori și elevi în număr de 70 au fost în pelerinaj la mănăstirele: Galata, Cetățuia, Vlădiceni, Hadîmbu, Sf. Trei Ierarhi și Catedrala Mitropolitană din Iași.

Tot în această perioadă tinerii și mamele cu copii mici au primit din partea parohiei în jur de 750 cutii de lapte ,,HIPP”, iar un copil cu disabilități locomotorii a primit din partea bisericii un cărucior pentru a se putea deplasa la școală.