Taina Sfântului Maslu săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Marți seara, 9 august 2022, în ziua de cinstire a Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitorul de boli, Pantelimon, la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.

Taina Sfântului Maslu a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu-n sobor de slujitori, așa cum prevede rânduiala bisericească în această sfântă zi.

Întrucât ziua de pomenire a Sf. M. Mc. Pantelimon, a fost în timpul săptămânii și mulți credincioși fiind la serviciu, neputând să i-a parte la Taina Sfântului Maslu după Sfânta Liturghie, așa cum se obișnuia în alți ani, s-a convenit, prin binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, la soliocitarea multor credincioși, ca această sfântă și folositoare taină, să se săvârșească în această seară.

La final, după ce mulțimea credincioșilor, veniți mulți și de peste hotarele țării, au fost miruiți de 7 ori, așa cum se și cuvine, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre folosul, necesitatea și importanța Tainei Sfântului Maslu în viața creștinilor.