Taina Sfântului Botez asupra pruncului TEODOSIE BÎRLIGA

Joi, 24 februarie 2022Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Taina Sfântului Botez asupra pruncului Teodosie BÎRLIGA, la biserica în construcție, „Nașterea Domnului”, din cartierul Ungheni-Deal, din municipiul Ungheni.

Menționăm că pruncul încreștinat TEODOSIE, este al treilea copil al familiei Protoiereului Sava BÎRLIGA, cleric al Catedralei EpiscopaleSf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni și paroh al bisericii menționate.

Astfel, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună c-un sobor de slujitori a săvârșit Taina Botezului în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” ce se află la subsolul bisericii în construcție de care aminteam mai sus.

La sfârșitul Sfintei Taine, Ierarhul a felicitat părinții pruncului încreștinat, Prot. Sava și preoteasa Agnia BÎRLIGA, dar și pe nașii prezenți, îndemnându-i să ofere copilului o educație creștinească, călăuzindu-l pe drumul poruncilor evanghelice care duce spre Împărăția Cererilor.

După aceasta Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură creștină, în care a vorbit despre importanța Tainei Sfântului Botez și semnificația numelui de creștin, dar și îndatoririle creștinești ce le are față de Dumnezeu pe parcursul vieții.