Taina Sfântului Botez asupra pruncului AVRAAM BEJAN

Joi, 28 aprilie 2022, în după ameaza zilei, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Taina Sfântului Botez asupra pruncului AVRAAM, în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

Menționăm că pruncul încreștinat AVRAAM, este al treilea copil din familiei BEJAN Valeriu și Victoria, creștini nelipsiți de la Slujbele din Catedrala Episcopală și care sunt finii de cununie ai Protodiaconului Victor ROTARI și Preoteasa Liliana ROTARI, conducătoarea Corului Catedralei Episcopale din mun. Ungheni.

La sfârșitul Sfintei Taine, Ierarhul a felicitat părinții pruncului încreștinat, Valeriu și Victoria, dar și pe nașii prezenți, îndemnându-i să ofere copilului o educație creștinească, călăuzindu-l pe drumul poruncilor evanghelice care duce spre Împărăția Cererilor.

După aceasta Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură creștină, în care a vorbit despre importanța Tainei Sfântului Botez și semnificația numelui de creștin, dar și îndatoririle creștinești ce le are față de Dumnezeu pe parcursul vieții.