Slujba Privegherii, înspre duminica a treia după Cincizecime, săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În seara zilei de sîmbătă, 2 iulie, 2022, înspre duminica a treia după Cincizecime, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit slujba privegherii în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au slujit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, dar și slujitorii Catedralei Episcopale.

După cântarea Polileului credincioșii prezenți au fost miruiți de Înaltpreasfinția Sa.

Întrucât suntem în postul Sfinților Apostoli, credincioșii care doresc să se împărtășească, în timpul slujbei privegherii, au avut posibilitate să se spovedească, fără grabă și cu luare aminte, așa cum și se cuvine de alt fel, și după cum deja de ani buni Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU îndeamnă părintește pe credincioși, ca să i-a parte la slujba privegherii și să se spovedească de cu seară, cei care doresc să primească Sfântul Trupul și Scumpul Sânge al Mântuitorului Hristos.

În timpul citirii Canoanelor Utreniei, Înaltpreasfinția Sa a scos părticele pentru slujba Proscomediei, din prescuri mici, pentru fiecare nume, așa cum face la fiecare slujbă de priveghere.

Cîntările slujbei privegherii au fost interpretate de Corul Catedralei Episcopale, condus e preoteasa Liliana ROTARI

După încheierea privegherii, Ierarhul, dimpreună cu slujitorii Catedralei Episcopale au săvârșit Panehida, la 40 de zile, pentru sufletul nou-adormitului Mihail, tatăl Prot. Ștefan RÎMBU, cleric al Catedralei.

 

 

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni 

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN, (Seculțan)