Slujba Privegherii în cinstea Cuvioasei Parascheva ocrotitoarea Mănăstirii Hâncu (Foto/Video)

În seara zilei de sâmbătă, 26 octombrie 2019, în ajunul prăznuirii Preacuvioasei maicii noastre Parascheva, a fost oficiată Slujba Privegherii la mănăstirea Hâncu care îşi sărbătoreşte hramul.

Slujba Privegherii a fost oficită de un sobor de arhierei în frunte cu Înaltpreasfințitul AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa și Izmail însoțit de Înaltpreasfințitul VICTOR, Arhiepiscop de Arțâz și Chiriarhul locului Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

Slujba Privegherii a avut loc la primul nivel al Catedralei „Sf. Ap. Petru şi Pavel” cu Hramul „Sf. M. Mc. Pantelimon” din complexul mănăstirii. În cadrul slujbei de Priveghere Ierarhii înconjurați de un sobor ales de preoţi şi diaconi au săvârşit Polieleul împreună cu mărimurile praznicului care au fost cântate solemn de soborul slujitorilor.

În serviciului divin, Preasfinţia Sa, a fost felicitat călduros de către Duhovnicul Mănăstirii, Arhimandritul PAVEL (Tabacari) împreună cu slujitorii mănăstirii și de către mai mulți preoţi, care au venit la această mare sărbătoare pentru a fi alături de Ierarhul nostru la cei 52 ani de viaţă.

Tot în cadrul privegherii soborul slujitorilor mănăstirii cât și alți oaspeți au adresat frumoase cuvinte de felicitare Stareței sfintei Mănăstiri, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc și împlinirea a 26 ani la cârma stărețiii.