Slujba Privegherii în cinstea Cuvioasei Parascheva la Sfânta Mănăstire Hîncu

În seara zilei de marți, 26 octombrie 2021Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Slujba Privegherii în cinstea Cuvioasei Parascheva la Sfânta Mănăstirea Hîncu, în ajun de hramul acestui așezământ monahal.

Slujba a avut loc la primul nivel al Catedralei „Sf. Ap. Petru şi Pavel”, cu Hramul „Sf. M. Mc. Pantelimon” din complexul mănăstirii.

În cadrul slujbei de Priveghere Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Polieleul împreună cu mărimurile praznicului.

Tot în timpul Privegherii, Înaltpreasfinţia Sa, întrucât este cel care a redeschis Mănăstirea dată și a revigorat viața duhovnicească de aici, făcând-o una din cea mai frumoasă și vestită vatră monahală din țara noastră, a fost felicitat călduros de către Duhovnicul Mănăstirii, Arhimandritul PAVEL (Tabacari), împreună cu slujitorii mănăstirii, oferindu-i în dar Ierarhului un dichiri și trichi, din partea Maicii Stareții, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) și a întregii obști monahale.

Tot în cadrul privegherii soborul slujitorilor mănăstirii, dar și alți oaspeți au adresat frumoase cuvinte de felicitare Stareței Sfintei Mănăstiri, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc.

Menționăm că prezenți la slujba privegherii au fost slujitori și credincioși nu doar din țara noastră, dar și de peste hotare, mai exact din Ucraina, zona Cernăuțului.