Slujba Panihidei, săvârșită de Preasfinţitul PETRU, pentru sufletul nou-adormitului Prot. Mitrof. Nicolai OLĂRAŞU

Sîmbătă, 6 februarie 2021Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat în parohia „Înălţarea Domnului” din s. Cărpineni, r. Hînceşti, pentru a săvârşi slujba panehidei mari pentru sufletul nou-adormitului Prot. Mitrof. Nicolai OLĂRAŞU, deoarece astăzi se împlinesc exact 40 de zile, de la trecerea lui la cele veșnice.

Preasfinția Sa, dimpreună cu soborul slujitorilor prezenți, a săvârșit slujba Panehidei, pentru iertarea păcatelor și odihna cu sfinții, a sufletului robului lui Dumnezeu, vrednicul de pomenire Prot. Mitrof. Nicolai OLĂRAŞU.

La final, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, elogiind bunătatea inimii şi faptele rodnice ale preoţeştii slujiri îndelungate a Prot. Mitrof. Nicolai.

De asemenea, pe lângă cuvintele de învăţătură, Preasfinţia Sa, a adresat cuvinte de mângăiere sufletească şi îmbărbătare duhovnicească, preotesei Eufrosenia OLĂRAŞU şi întregii familii îndoliate, dar şi credincioşilor prezenţi în număr impunător, care au venit de a lua parte la slujba panehide. Or, prin această prezenţă a lor îşi arată în continuare dragostea şi respectul faţă de Prot. Mitrof. Nicolai OLĂRAŞU, care aproape 30 de ani le-a fost părinte spiritual şi povăţuitor duhovnicesc.

Totodată, Ierarhul a specificat importanţa săvârşirii slujbelor de pomenire pentru sufletele celor răposaţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculţan)