Slujba panehidei pentru răposatul Eugen CHIRIAC, săvârșită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

mbătă, 20 mai 2023, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a oficiat în Cimitirul Central din Chișinău, panihida la împlinirea a trei ani de la trecerea la cele veșnice a robului lui Dumnezeu, Eugen CHIRIAC, care a fost răpus de o boală cruntă la doar 25 de ani.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, la slujba panihidei au participat Arhimandrit NICOLAI (Roșca), duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea, preoți și diaconi, dar și Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Mănăstirii Hîncu, părinții, familia și rudele răposatului Eugen.

La finalul acestei slujbe de pomenire, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură creștină, explicând importanța, folosul și necesitate slujbelor de pomenire pentru cei răposați.

Totodată menționăm și faptul că răposatul Eugen CHIRIAC a fost fin de botez al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU. Adesea venind dimpreună cu părinții la slujbele de la Mănăstirea Hîncu, primea cu mult drag sfaturi și povețe pentru viață și mântuirea sufletului.