Slujbă de pomenire a roabei lui Dumnezeu, Eugenia (Georgeta) SNEGUR, la jumătate de an de la trecerea ei la cele veșnice

Duminică, 21 iunie 2020, în a doua jumătate a zilei, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat la Mănăstire Hîncu, ,,Sf. Cuv. Parascheva”, unde a săvârșit o slujbă de pomenire pentru sufletul roabei lui Dumnezeu, Eugenia-Georgeta SNEGUR.

La această slujbă au luat parte Egumena PARASCHEVA (Cazacu), stareța mănăstirii menționate, familia răposate, cât și rude apropiate familie SNEGUR. De menționat e faptul că regretata Eugenia (Georgeta) SNEGUR a fost, dimpreună cu Dnl Mircea SNEGUR, primii ctitori ai Mănăstirii Hîncu, și unii din cei mai mari și importanți susținători cu resurse materiale la reconstrucția și înfrumusețarea mănăstiri amintite. De aceea, atât Preasfințitul PETRU, în mod personal, cât și întreaga obște monahală a Mănăstirii Hîncu, poartă o stimă și cinste deosebită familiei SNEGUR. Iar această slujbă de pomenire a roabei lui Dumnezeu Eugenia (Georgeta), e o dovadă a dragostei purtate prin rugăciune și fapte. Nu putem trece peste faptul că roaba lui Dumnezeu Eugenia (Georgeta), a fost nu doar o soție devotată, o mamă grijulie și o bunică iubitoare, ci a fost întâi de toate o creștină adevărată.

Necătând la faptul că era Prima Doamnă a țării și făcea parte din tagma oamenilor cu statut social foarte înalt, totuși e uimitor, dar și îmbucurător faptul că Domnia Sa, nu renunța la datoriile sale creștinești. Nu uita de Sfintele Biserici și Mănăstirii, fiind aproape nelipsiți de la Sfintele Liturghii. Nu uita de virtutea măreață a milostenie, ajutând sfintele biserici și mănăstiri, făcând multe ctitorii și ajutând foarte mulți oameni săraci și necăjiți, dar și copii orfani și oropsiți. Nu uita și nu lăsa deoparte rugăciunea particulară, pe care o făcea cu regularitate și umilincios. Iar aici vom adăuga și o altă faptă creștină de luat aminte. Din mărturiile Preasfințitului PETRU, care a fost pentru familia SNEGUR nu doar un prieten de aproape, ci întâi de toate duhovnicul acestei familii și respectiv, cunoștea multe din trăirile tainice ale regretați Eugenia (Georgeta), aflăm că Domnia Sa, Eugenia (Georgeta), când îi plecau copiii și nepoții de acasă, la colțul impunător cu icoane pe care îl avea în locuința sa, aprindea căndiluța și o lumânare și se ruga până ajungeau copiii la destinație. Astfel, din această viață, roaba lui Dumnezeu Eugenia (Georgeta), s-a îngrijit de mântuirea sufletului său.

VEȘNICĂ FIE AMINTIREA ȘI POMENIREA, DOAMNEI EUGENIA(GEORGETA) SNEGUR!