Slujba de pomenire a Prot. Mitrof. Teodor ZAGNAT, la 40 de zile de la trecerea la cele veșnice

Sîmbătă, 8 iulie2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, la biserică ,,Cuvioasa Parascheva” din s. Sărată Galbenă, s-a săvârșit slujba de pomenire, la împlinirea a 40 de zile de la trecerea la cele veșnice a Prot. Mitrof. Teodor ZAGNAT, fost paroh al acestei biserici aproape 40 de ani.
În dimineața zilei a fost săvârșită Dumnezeiasa Liturghie de actualul paroh, Prot. Valentin DANU, dimpreună c-un sobor de preoți.
După Sfintei Liturghii, a fost săvârșită Panihida pentru suflet nou-adormitul Prot. Mitrof. Teodor ZAGNAT, la împlinirea celor 40 de zile de la trecerea sa la Domnul.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Petru, slujba panehidei a fost oficiată de Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopie de Ungheni și Nisporeni.
La această slujbă de pomenire a luat parte și Prot. Veaceslav CAZACU, parohul bisericii ,,Cuvioasa Parascheva” din or. Strășeni și Prorectorul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, dar și numeroși preoți din Protopopiatul Hîncești.
La final, Părintele Secretar a ținut un cuvânt de învățătură, transmițând din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, pentru familia îndoliată, mesajul cu cuvinte de mângâiere sufletească și îmbărbătare duhovnicească.