Slujbă arhierească în parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Voinescu, raionul Hîncești

Joi, 26 noiembrie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în ziua de pomenire a Sfântului Ioan Gură de Aur, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Voinescu, raionul Hîncești.

În dimineața zilei, părintele paroh, Prot. Mihail PETREANU, dimpreună cu familia sa, soborul de preoți prezenți și credincioșii adunați, a întâmpinat călduros pe Ierarh.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit rânduiala de sfințire a Sfintei Mese – Sfântul Prestol.

După Vohodul mic, părintele paroh, Prot. Mihail PETREANU, pentru efortul și osteneala depusă la înfrumusețarea Sfântului Locaș, a fost decorat cu distincții bisericești.

După citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a explicat credincioșilor viața Sfântului Ioan Gură de Aur și le-a vorbit totodată, despre importanța și necesitatea spirituală și socială a unei biserici într-o comunitate, cât și despre îndatoririle credincioșilor față de casa lui Dumnezeu, Sfânta Biserică.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Ierarhul a felicitat pe părintele paroh și credincioșii prezenți cu această slujbă arhierească, apreciind prin cuvântul Preasfinției Sale, efortul părintelui paroh și contribuția credincioșilor pentru lucrările înfăptuite la această Sfântă Biserică.

La final, Preasfinția Sa a înmânat ctitorilor și binefăcătorilor Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Voinescu, raionul Hîncești, medalii și diplome Eparhiale.

Menționăm că alături de Ierarh au coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Serghei SLĂNINĂ, Protopop de Hîncești, și un impunător sobor de slujitori.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, condus de Dna Iozefina VIZITIU-GAJIM.