Sinaxa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, cu Stareții și Starețele Mănăstirilor din Episcopia de Ungheni și Nisporeni

Luni, 28 februarie 2022, Înaltprerasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a avut o întâlnire de lucru la Reședința Arhiepiscopală de la Mănăstirea Hîncu „Sfânta Cuvioasă Parascheva” cu Stareții și Starețele din cuprinsul Eparhiei.

În cadrul acestei Sinaxe, au fost puse în discuție mai multe întrebări și propuneri de ordin administrativ și duhovnicesc, ce vizează Sfintele Mănăstiri și obștea lor.

Întrucât ne apropiem de Sfântul și Marele Post, Ierarhul a binecuvântat ca fiecare Mănăstire să respecte, așa cum au făcut-o și până în prezent, pravila de rugăciune și osteneală duhovnicească, ce este caracteristică acestui Sfânt Post.

Totodată, ținându-se cont de contextul actualelor altercaţie armate din Ucraina, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat ca, atât pravila de obște, cât și cea particulară, să fie intensificată rugăciunea pentru pace și bună înțelegere între popoare și conducătorii lor.

Întrucât Sfintele Mănăstiri au oferit mereu, dar mai ales în vremuri de restriște, sprijin spiritual (prin rugăciune și slujbe), dar și social (prin hrană și adăpost), Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a îndemnat Stareții și Starețele Mănăstirilor din Eparhie să asigure asistență socială refugiaților din Ucraina.

La final, Stareții și Starețele prezente au mulțumit sufletește Înaltpreasfinției Sale, pentru toată purtarea de grijă ce o are față de Sfintele Mănăstiri și viețuitorii acestora, dar și pentru folositoarele cuvinte și sfaturi părintești, îndemnătoare spre mântuire.