Sfințirea Sediului Procuraturii Raionului Hîncești

Vineri, 20 august 2021, în a doua parte a zilei, după activitatea arhiepiscopală de la Reședința de la Mănăstirea Hîncu, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat în municipiul Hîncești, unde a săvârșit sfințirea Sediului Procuraturii Raionului Hîncești.

Această slujbă de sfințire Înaltpreasfinția Sa a săvârșit-o ca urmare a invitației în prealabil a Domnului Maxim GROPA, Procurorul-Șef al Procuraturii Raionului Hîncești.

Alături de Ierarh la această slujbă de sfințire au luat parte prot. Serghei SLĂNINĂ, Protopopul de Hîncești și prot. Serghei BRICEAG, parohul bisericii „Sf. Ierh. Nicolai” din mun. Hîncești.

La sfârșit, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură creștină, în care a vorbit de importanța slujbei de sfințire și a locului de muncă, unde, la fel ca în casele în care locuim, trebuie să fim ocrotiți de Dumnezeu și întăriți de Harul Duhului Sfânt, pentru a putea înfăptui lucruri și fapte mântuitoare.

După cuvântul de învățătură, dar și cel de felicitare, Ierarhul a înmânat Domnului Maxim GROPA o sfântă icoană cu chipul Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, ca să le fie de spor, ajutor și ocrotire tuturor angajaților Procuraturii Raionului Hîncești.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni