Sfințirea Gimnaziului „Vasile Vasilache” din s. Unțeşti, r. Ungheni.

Luni, 19 decembrie, 2022, în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, a fost sfințit Gimnaziul „Vasile Vasilache” din s. Unțeşti, r. Ungheni.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, slujba de sfințire a fost oficiată de Prot. Andrei URSOI, Președintele Sectorului Eparhial, Învățământ religios și studii teologice, Prot. Serghei CAVCA, parohul bisericii „Tuturor Sfinților” din localitatea menționată și Prot. Simion CULEAC.

La slujba de sfințire au participat cadrele didactice, elevii, părinții, lucrătorii auxiliari ai gimnaziului și oaspeți.

Printr-o decizie comună s-a hotărât ca Gimnaziul „Vasile Vasilache” să-l aibă ca sfânt ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolai și să-l cinstească an de an în această zi.

După oficierea rânduielii sfințirii instituției, Prot. Andrei URSOI a adresat celor prezenți un cuvânt de felicitare din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, vorbind și despre importanța evenimentului duhovnicesc ce a avut loc.

La rândul său și părintele paroh, Prot. Serghei CAVCA a venit cu-n cuvânt de felicitare, apreciere și mulțumire, exprimându-și recunoștința față de Dna Iulia Şobranețchi, Directoarea Gimnaziului și față de întregul colectiv profesoral, pentru organizare evenimentului respectiv, dar și pentru colaborarea firească și necesară ce există între biserica și școala din satul Unțești.

Evenimentul s-a încheiat cu o frumoasă activitate extraşcolară dedicată Sfintelor Sărbători legate de Nașterea Domnului.