Sfințirea clopotelor și iconostasului la biserica „Acoperământul Maicii Domnului”, din s. Valea Mare, r. Ungheni

Vineri, 14 octombrie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după săvârșirea Sfintei Liturghii de la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, s-a deplasat la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Valea Mare, r. Ungheni.

Ajuns aici, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de parohul acestei biserici,  Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu soborul de preoți și credincioșii prezenți.

După aceasta, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a săvârșit slujba de sfințire a Iconostasului și a icoanelor din această Sfântă Biserică. După aceasta Ierarhul, dimpreună cu slujitorii și credincioșii au făcut înconjorul tradițional al bisericii cu prilejul hramului, citindu-se patru pericope din cele 11 ale învierii.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a unui set de clopote, care va fi amenajat corespunzător în clopotnița acestei biserici.

La această slujbă de sfințire au luat parte Arhimandritul Pahomie (Jugănaru), Starețul Mănăstirii Bocancea, pr. Gheorghe Văcăraș, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din s. Buzduganii de Jos, r. Ungheni, oficialități locale și numeroși ctitori și credincioși ai acestei biserici.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța și necesitatea clopotelor în cultul liturgic, îndemnând credincioșii să fie prezenți la slujbele ce se vor săvârși în această biserică, prin chemarea ce se va face sunându-se aceste clopote.

După aceasta Înaltpreasfinția Sa a înmânat  Diplome Eparhiale unor ctitori și binefăcători ai acestei biserici.

La final părintele paroh, Prot. Vadim COROSTINSCHI, a adus cuvinte de recunoștință și mulțumire Înaltpreasfințitului Ierarh, soborului de slujitori prezenți, tuturor ctitorilor, binefăcătorilor și enoriașilor acestei sfinte biserici, oferindu-i în dar Înaltpreasfinției Sale un frumos și deosebit set de panaghii (Sfântă cruce și Engolpion).

Apoi au fost plantați în curtea Sfintei bisericii câțiva copaci, care peste ani și ani, să aducă aminte de această zi semnificativă.