Sfântul Voievod Ştefan cel Mare sărbătorit la Mănăstirea cu acelaşi hram de pe chiscul Ostaşului din oraşul Nisporeni

Zeci de credincioşi au urcat dis-de-dimineaţă spre Ciscul Ostaşului în această zi de pomenire a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, unde este amplasată Crucea Mântuirii Neamurilor din preajma oraşului Nisporeni. Sărbătoarea de astăzi a fost deosebită deoarece pentru a patra oară pe această Golgotă a Nisporeniului unde şi-a luat fiinţă mănăstirea cu Hramul „SfântulBinecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare”, s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi.

Preasfinţitul PETRU, a fost întâmpinat de către stareţa mănăstirii Monahia ANIMAISIA (Cernea) şi de către duhovnicul mănăstirii, Arhimandritul Zosima. La această zi de sărbătoare a Mănăstirii cu hramul ,,SFÂNTULUI VOIEVOD ŞTEFAN CEL MARE” au participat toţi stareţii şi stareţele mănăstirilor din cuprinsul episcopiei de Ungheni şi Nisporeni. De asemenea, la slujba praznicală de astăzi a luat parte și Secretarul EparhialProtoiereul Vadim COROSTINSCHI, Președintele Departamentului Eparhial Mănăstiri și Viață Monahală, arhimandritul KIRIL (BRAGUŢA)  şi un sobor impunător de preoţi şi diaconi.

În cadrul vohodului mic Stareţa mănăstirii monahia ANIMAISIA (Cernea) a fost avansată în treapta de Egumenă a mănăstirii cu dreptul de a purta toiag.

După citirea pericopei evanghelice Chiriarhul a ţinut un cuvînt de învăţătură prezentînd în detalii viaţa Sfîntului Binecredincios Voievod Ştefan Cel Mare.

Răspunsurile la strană au fost oferite de renumitul cor de preotese al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni dirijat de Dna Iozefina VIZITIU (Gajim).

După oficierea Sfintei Liturghii pentru susţinerea acordată la edificarea sfintei mănăstiri, Dn VASILE Bâtcă, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a primit din partea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, Medalia Eparhială  „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” gradul II iar Dn-ului IOAN Gangan i sa acordat  medalia Eparhială „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevschi” gradul II iar alți ctitori au primit Diplome arhierești.

La încheere Preasfinţia Sa  a oficiat un Tedeum de mulţumire la finalul căruia a îndemnat pe cei prezenţi, să ducă o viaţă creştinească, şi să se urce spre acea Cruce a Neamurilor pentru a da slavă lui Dumnezeu şi a primi binecuvântare şi har sfinţitor.