Sfânta Liturghie și sfințirea apei mici, de Izvorul Tămăduirii, săvârșite la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Vineri, 7 mai 2021, când este cinstită Icoana maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”, Presfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Preasfinția Sa, au coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale, fiind prezenți și credincioși ce au venit să o cinstească pe Maica Domnului și să-i ceară ajutorul în momentele de boală.

Spre finalul Sfintei Liturghii, s-a făcut procesiune în jurul Catedralei, cu citirea a patru pericope evanghelice despre Învierea Domnului.

După aceasta, Ierarhul a săvârșit, așa cum prevede rânduiala tipiconală, sfințirea apei mici, folositoare pentru momentele de boală.

La sfârșit, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, vorbind despre istoria acestei sărbători, explicând totodată și importanța slujbei de astăzi și a sfintei aghezmei, care a fost făcută astăzi.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțanu)