Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni în ziua pomenirii Sf. M. Mc. Dimitrie

În Duminica a XXII-a după Rusalii, pe 8 noiembrie 2020, când se face pomenirea Sf. M. Mc. Dimitrie, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce îngrijesc de cei bolnavi.

Totodată au fost aduse lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Ierarhului, prot. Nicolai BOIAN, cleric al Catedralei Episcopale, a ținut un cuvânt predicatorial, în care a explicat credincioșilor viața Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit tedeum pentru sănătatea tuturor celor omagiați și cu hramul casei, după care a felicitat pe toți creștinii cu Sfânta Duminică și cu pomenirea sfântului amintit, dorindu-le tuturor să aibă o săptămână binecuvântată și rodnică în fapte bune.

Totodată Ierarhul a îndemnat pe credincioși să-l aibă ca model de viețuire creștină pe Sfântul Dimitrie și să-i ceară ajutorul, prin rugăciune.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Jozefina VIZITIU-GAJIM.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni