Sfânta Liturghie în ziua prăznuirii Tăierii împrejur și a Sfântului Vasile cel Mare, oficiată de Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni în Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni

Joi, 14 ianuarie 2021, în ziua prăznuirii  Tăierii Împrejur după trup a Domnului nostru Iisus Hristos şi prăznuirea Sfântului Vasile cel Mare, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevschi” din municipiul Ungheni.

Preasfinţia Sa fost întâmpinat în dimineața zilei, de către soborul de preoţi slujitori ai Catedralei, împreună cu credincioşii care au venit la rugăciune în această mare zi.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni pentru sănătate, spor duhovnicesc și ajutor spre mântuire și săvârșirea faptelor bune.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Epiiscopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţia Sa a vorbit creştinilor despre Sărbătoarea Tăierii Împrejur cea după trup a Domnului, dar şi despre viaţa şi minunile Sfîntului Ierarh Vasilie cel Mare.

La sfârșit, Ierarhul i-a felicitat pe toţi cei prezenți cu trecerea în Noul An, (pe stil vechi), dar în mod deosebit a transmis cuvinte de felicitare tuturor celor omagiați și celor care sunt cu hramul casei lor.

După aceasta Preasfinția Sa a împărțit daruri copiilor prezenți.

La final Preasfințitul PETRU, dimpreună cu slujitorii, conform datinei străbune de a se sămăna în această zi cu cuvinte bune și frumoase, au semănat pe toți credincioșii, pentru a avea un an bogat, liniştit şi plin de fapte bune şi virtuţi.