Ședință de lucru la Centru Eparhial cu Protopopii Circumscripțiilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Marți, 7 martie, 2023, la Centrul Eparhial din Municipiul Ungheni, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a avut loc Ședința de lucru cu Protopopii Circumscripțiilor din Eparhie – Ungheni, Nisporeni, Hîncești și Călărași.

Respectiva întâlnire a constat în discutarea programului de lucru a activităților ce vor fi înfăptuite pe parcursul anului în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

În deschiderea ședinței, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de binecuvântare, după care a vorbit despre unele aspecte ce țin de viața și activitatea arhipăstorească a Protopopiatelor din cuprinsul Eparhie. 

Apoi a fost pusă în discuție importanța și necesitatea activității Comitetului părintesc, care a avut deja anul acesta o întîlnire de lucru la Centrul Ortodox „Sf. Ap. Ioan Teologul” din s. Răciula, r. Călărași. În acest context, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat Protopopii să fie implicați cât mai activ dimpreună cu preoții în acest proiect unical în „Comitetul părintesc”.

Totodată Chiriarhul a îndemnat Protopopii, ca la rândul lor să anunțe preoții din Protopopiate, ca să săvârșească cuviincios și tipiconal toate slujbele și rânduielile bisericești din perioada Postului Mare.

De asemenea s-a stabilit ca Drumul Crucii, din săptămâna Patimilor, anul acesta să fie săvârșit în seara zilei de joi, 13 aprilie, la ora 21 și 30, care se va începe din Piața Primăriei Orașului Nisporeni, parcurgându-se cu citirea evangheliile patimilor, dealul de la Piscul Ostașului, ce duce până la Mănăstirea „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”. S-a stabilit și că, slujba sobornicească pascală din a treia zi de Învierea Domnului se va săvârși în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Lăpușna, r. Hîncești.

După aceasta, Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial și responsabil de activitățile dedicate tinerilor în cuprinsul Eparhiei, a prezentat programul concursului Brin-Ring, care se va desfășura în etapele preliminare în fiecare Protopopiat în parte.

La final, Ierarhul a îndemnat pe părinții Protopopi să întreprindă acțiunile necesare în privința bunei desfășurări tuturor activităților ce vor fi binecuvântate să fie înfăptuite în perioadele imediat următoare.

După ședința de lucru, Înaltpreasfinția Sa le-a prezentat Protopopilor lucrările ce au reînceput odată cu sosirea primăverii la costrucția viitorului Centru Eparhial. Apoi Ierarhul le-a făcut o prezentare și la șantierul de lucru la viitoarea Catedrală Episcopală ce se construiește în cinstea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț.