Ședința Consiliului Eparhial al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Astăzi, 28 iunie 2018Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a convocat la sediul Centrului Eparhial din municipiul Ungheni, ședința Consiliul Eparhial. La ședință au participat protopopii din cuprinsul Episcopiei şi membrii Consiliului Eparhial.

ORDINEA DE ZI:

1. Desfășurarea Sinodului BOM din 13 iunie 2018 și Declarația semnată de Sinod vizavi de Mitropolia Basarabiei.

2. La fiecare adunare ordinară a protopopiatului, preoții numiți să susțină câte un seminar pe tematici anunțate de Chiriarh.

3. S-a discutat despre mutarea slujbei de pomenire a Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț, în prima duminică după Acoperămîntul Maicii Domnului. Duminică 21 octombrie.

4. S-a cerut insistent prezența preoților la Adunările Protopopiatelor și implicarea lor la activitățile desfășurate de Sectoarele Eparhiale.

5. Vacanța colaboratorilor Centrului Eparhial perioada 16 iulie – 10 august. Zile în care muncim 19 iulie – joi; 31 iulie – marți.

6. Procesele Verbale ale adunărilor cu semnătura preoților prezenți să fie prezentate la timp.

La final Preasfinția Sa, a mulțumit părinților Protopopi și membrilor Consiliului Eparhial pentru că au implimentat în viața bisericească din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, lucrurile discutate la ședința precedentă urîndule ajutor de la Domnul, ca să desfășoare o activitate fructoasă în cuprinsul Episcopiei noastre.

Tot astăzi Chiriarhul, a felicitat pe Protoiereul Boris STRATAN, membru al acestei comisii, care recent și-a sărbătorit ziua de naștere.