Şedinţa Comisiei pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova

Luni, 10 aprilie, 2023, Înaltreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, Preşedintele Comisiei pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova a întrunit membrii acestei Comise într-o ședință, care s-a desfășurat la Centrul Eparhial din mun. Ungheni.

În cadrul respectivei Ședințe de lucru, în ordinea de zi a fost analizat și studiat minuțios  dosarul propus pentru proslăvirea Icoanei Maicii Domnului „Arătarea Maicii Domnului în  Mănăstirea Zloți, în anul 1897”.

Astfel, a fost audiat Arhimandritul TOBIE (Boboc), starețul mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din s. Zloți, r. Cimișlia.

De asemenea au fost audiate 5 persoane, care au primit vindecare și li s-a înfăptuit minuni în urma rugăciunilor citite înaintea Icoanei Domnului „Arătarea Maicii Domnului în  Mănăstirea Zloți, în anul 1897”. Totodată a fost studiate și un dosar amplu cu mărturiile a multor credincioși ortodocși, care au primit vindecări și au avut parte de minuni, prin rugăciunile săvârșite în fața acestei icoane

În urma acestei ședințe de lucru s-a hotărât ca dosarul pentru proslăvirea Icoanei Maicii Domnului „Arătarea Maicii Domnului în  Mănăstirea Zloți, în anul 1897”, să fie înaintat Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova.