Şedinţa Comisiei pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova

Vineri, 5 noiembrie, 2021, Înaltreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, Preşedintele Comisiei pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova, dar și Membru permanent al Comisiei Sinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse pentru Canonizarea Sfinţilor, a întrunit toţi membrii comisiei sus din Episcopia de Tiraspol și Dubăsari, într-o Ședință, care s-a desfășurat în Reședința Arhiepiscopală de la Mănăstirea Hîncu.

În cadrul respectivei Ședințe de lucru, au fost cercetat dosarele propuse spre examinarea a Ieromonahului Vichentie împreună cu mama sa Glicheria, care sunt propuși spre canonizare. 

Amintim că Ieromonahul Vichentie și mama sa Glicheria au fost uciși în cel mai bestial mod, întrucât în timpul regimului totalitar ateu, au mărturisit dreapta credință și s-au opus vehement de a se închide biserica din s. Tașlîc, r-l Grigoriopol. Ieromonahul Vichentie a fost găsit în casă cu nasul și limba tăiate și cu numeroase lovituri de cuțit în regiunea capului și a inimii, iar mama sa, Glicheria a fost găsită cu 24 de tăieturi pe tot corpul. Ambii aveau scrijelate pe piele semne ale crucii.