Secretarul Eparhial, Prot. Vadim COROSTINSCHI, prezent la Forumul Pedagogic Raional, al Direcției Educație Ungheni

La data de 16.08.2022, Direcția Educație Ungheni a organizat Forumul Pedagogic Raional cu genericul „Educația de calitate – imperativ al dezvoltării bunăstării personale și sociale”.
Activitatea a întrunit 120 de participanți: colaboratori ai Direcției Educției Ungheni, manageri școlari și preșcolari.

Cu binecuvânatrea Înaltpresfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, prezent la acest forum educațional, a fost și Protoiereul Vadim Corostinschi, Secretarul Eprahil, ca urmare a acordului de colabore dintre aceste două instituții, Episcopia de Ungheni și Nisporeni și Direcția Educație Ungheni.

În calitate de invitați de onoare la lucrările forumului au mai fost prezenți Dnl Andrei Grițco, șef al Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, Dna Tatiana Lazăr, vicepreședintele raionului Ungheni, Dna Valentina Tonu, șefa Direcției de Învățământ Hîncești, Dna Mariana Osadța, șefa Direcției Generale Educație și Cultură Fălești, Dna Alina Pascaru, șefa Direcției Generale Educație Telenești.

În cadrul activității, Dna Iulia Pancu, Șefa Direcției Educație a Ungheni a prezentat totalurile anului de studii 2021-2022, practicile de succes și realizările frumoase ale sistemului educațional din raion.

De asemenea, au fost puse în discuție problemele specifice cu care se confruntă instituțiile din raion, dar și soluții eficiente pentru depășirea lor.

În final, au fost stabilite direcțiile prioritare pentru noul an de studii care vor fi un vector comun de dezvoltare pentru toate instituțiile de învățământ din raion.