Preasfințitul Episcop PETRU, a luat parte la Liturghia oficiata în Catedrala „Schimbarea la Față” din or. Bolgrad, Ucraina

30 septembrie 2018. În Duminica a XVIII-a după Cincizecime,Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a luat parte la Sfințirea cea mare a Catedralei „Schimbarea La Față” din or. Bolgrad, Ucraina.

Slujba de sfințire a prestolului și Sfânta Liturghie a fost condusă de Preafericitul Teodor al II-lea, Patriarhul Alexandriei și al Întregii Africi, alături de care au înălțat rugăciuni un sobor impunător de ierarhi și clerici.

La eveniment au onorat cu prezența: Dr. Emil Rapcea, Consul general al României la Odesa, Dl Igor Plohoi, ctitorul princiaplul al lucrărilor de restaurare a Catedralei din Bolgrad, deputați din Rada Supremă a Ucrainei și conducerea orașului și raionului Bolgrad.

Spre finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Onufrie, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine a mulțumit călduros Preafericitului Patriarh Teodor al II-lea al Alexandriei și al Întregii Africi pentru rugăciunile înălțate către prestolul cersc, în sprijinul poporul drept-măritor al Ucrainei.
La rândul său, Patriarhul Teodor al II-lea a adresat către cei prezenți un cuvânt duhovnicesc de încurajare, în această perioadă deloc ușoară, prin care trece Biserica Ortodoxă a Ucrainei.

În încheierea evenimentului, Mitropolitul Agafanghel a mulțumit Preafercitului Patriarh Teodor al II-lea, ierarhilor, clericilor și numeroșilor oaspeți prezenți la Liturghia praznicală, în această zi istorică pentru Bolgrădeni.