Provocare pentru tineri – tabăra de vară „Drumeția Prieteniei” ediția a V-a

Episcopia de Ungheni și Nisporeni în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Petru, organizează o întâlnire de suflet cu tinerii cuprinși între vârsta de 13 – 22 ani, în perioada 06 – 10 iunie 2022, în localitatea Mîrzoaia, r-nul Nisporeni cu un program distractiv-educațional intitulat– Drumeția Prieteniei.

Înscrierea se face până pe 4 iulie 2022 prin intermediul preotului din satul natal.

Drumeția Prieteniei – este întâlnirea tinerilor dornici de a trăi 5 zile inedite cu programe de studiu, jocuri distractive, dormit în corturi, seri relaxante într-o armonie familiară, iar prin seminare tinerii vor primi răspunsuri la multiple întrebări ce îi frământă.

Aici tinerii vor avea un vast program, iar tema întâlnirii este:
– Seminar: „Dragostea iubirea cea nemărginită – şansă, binecuvântare şi limite”

– Tot aici tinerii vor putea să-și promoveze talentele, printr-un program artistic a tinerilor talente.

– Va fi desfășurat concursul TVC pe tema: Iubesc vacanța la mine acasă.

– Ce fel de întâlnire fără drumeții, jocuri și activități sportive?

– Foc de tabără cu cântec

– Voie bună și comunicare între participanți.

Tinerii participanți se pot înscrie prin preotul paroh din localitate ce cuprinde raioanele: Ungheni, Nisporeni, Hâncești și Călărași, dar și voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Fiindcă locurile sunt limitate, 120 tineri + 20 preoți, ne conducem după formula primul venit – primul servit…

Costul biletului este de 350 lei (Prețul real al taberei este mai mare, iar taxa de 350 de lei reprezintă un angajament şi o garanție de seriozitate și de implicare a participanților. Cazurile sociale vor fi discutate aparte cu organizatorii.)

Corturile vor fi puse la dispoziție de organizatori și vor fi cazați câte 4 participanți în cort.

Cei ce vor participa e obligatoriu să aibă:

Sac de dormit sau 2 plapume (pleduri) – chiar daca mergeți vara în Delta Dunării și aveți impresia că o să vă sufocați de căldură, vă asigurăm că veți avea parte de unele dimineți ciudat de răcoroase. Ca idee există saci de dormit pentru vară sau pături și alte lucruri de învelit.

Izopren – sau alt material izolant ce are rolul de a oferi o bariera termica între sol și corpul uman. Este mult mai ușor decât o saltea gonflabilă și acest lucru contează la sfârșit când adunăm în kg tot ceea ce înseamnă bagaj la drumeție, iar DORMITUL VA FI ÎN CORTURI NOI, CARE VOR FI PUSE LA DISPOZIȚIE DIN PARTEA ORGANIZATORILOR.

Lanterna frontala – la cort îți trebuie lumină. Noi folosim în special lanternele frontale pentru că-ți asigură o mare mobilitate având mâinile libere. Desigur că în dotare poți avea și o lanternă de mână sau un felinar.

Tinerii sunt obligați să mai ia cu ei la tabără: haine călduroase pe seară, șapcă/pălărie (pentru soare), încălțăminte închisă (pantofi sport, adidași, sandale rezistente pentru sport) și opțional pelerină pentru ploaie/umbrelă.

Tinerii sunt așteptați la Mîrzoaia, r-nul Nisporeni începând cu data de 06 iunie, ora 16.00 când va începe înscrierea participanților, iar la 18.45 va fi rostit cuvântul de bun venit și deschiderea oficială.

Informații adiționale despre eveniment puteți lua legătura cu noi pentru întrebări referitor la înscriere  pe https://www.facebook.com/atosmdclub

Sursa: http://www.atosmd.club/2022/05/provocare-pentru-tineri-la-tabara-de.html?fbclid=IwAR3A5d_sJVXAmiHNh8CXBklijinizwp_1gWCGBIdcXf022XV5j8H_Fg5v7U