Protoiereul Florin Marin a fost oprit de a sluji cele sfinte și eliberat din funcția de preot paroh al bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Dereneu, r-nul Călărași.

În urma Judecății Eparhiale a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni  din data de 4 iulie 2017 prin care s-a examinat plângerile aduse din partea enoriașilor, asupra preotului Florin Marin, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Dereneu, r-nul Călărași, aducându-se mai multe învinuiri, care nu sunt de cinste  unui preot de a le săvârși, printre care:

  1. Furt din bunurile bisericii, icoane vechi și alte relicve.
  2. Estorcare de bani în sume extrem de mari de la credincioși.
  3. Manipularea credincioșilor pe fon religios pentru a atinge scopuri personale.
  4. Prin Taina Mărturisirii a influențat persoane la divorț, neîncredere între soți, scrierea bunurilor imobile pe el.
  5. A impus pe alții să fure icoane de la oameni din case în schimb de remunerare bănească.
  6. Neglijență față de credincioși prin neîmpărtășirea oamenilor bolnavi la pat și trecerea la cele veșnice nemărturisiți și neîmpărtășiți, numirea urâtă a credincioșilor și neîndeplinirea activităților menite unui preot în parohie.
  7. Pentru instigarea la vrajbă și ură, clevetire, neascultarea față de ierarhia bisericească, denigrarea imaginii preoților și defăimarea Bisericii.

CANONUL 39 apostolic (ascultarea clerului de episcopi):

,,Presbiterii şi diaconii să nu săvârșească nimic fără încuviințarea epis­copului, căci acesta este cel căruia i s-a încredințat poporul Domnului şi acela de la care se va cere socoteală pentru sufletele lor”,

(38, 40, 41 ap.; 12 sin. VII  ecum; 57 Laod.; 6, 7, 33 Cartag.),

pentru purtare neadecvată cu credincioși și neîndreptare, sunteți oprit de a săvârşi cele sfinte, începând cu data de 18 septembrie 2017 până la aducere de pocăință sinceră.

 

+PETRU 

__________________________________________
EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI,