Promovarea tradițiilor creștine și a obiceiurile străbune prin activitate cultural-artistică și educațională

Miercuri, 15 decembrie 2021, în incinta Instituției Publice, Școala Primară „Spiridon Vangheli”, din mun. Ungheni, s-a desfășurat o activitate extracurriculară.

La această activitate cultural-artistică educațională, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a fost prezent și prot. Ștefan RÎMBU, Președintele Sectorului Eparhial Relații Culturale.

Respectiva activitate a fost organizată de Dna Daniela RÎMBU, Diriginte al clasei a III-a „A”, cu participarea elevilor clasei menționate,.

Prin această frumoasă și deosebită activitate (șezătoare) s-a evidențiat și valorificat tradițiile creștine și obiceiurile strămoșești legate de seara și ziua Sfântului Apostol Andrei, sărbătorit de curând.

În cuvântul oferit, prot. Ștefan a ținut să menționeze importanța și necesitatea înfăptuirea unor asemenea activități, prin care este valorificat tezaurul sărbătorilor creștine, încă din vârstă fragedă.

După aceasta prot. Ștefan a vorbit despre necesitatea și importanța cinstirii corecte a Sfintelor Sărbători creștine, aducând și înalte aprecieri organizatorilor și participanților.

Apoi prot. Ștefan a împărțit fiecărui elev, 28 la număr, iconițe cu Sfântul Apostol Andrei, cărțulii cu acatistul sfântului și cu sfaturi și rugăciuni pentru copii și tineri. Iar comisiei prezente le-a oferit câte o iconiță și un Calendar Creștin-Ortodox pe anul 2022, al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Totodată, la finalul activității, Dna Galina GRIȚCO, Șefa Secției Politici Educaționale și Management a Direcției Educației Ungheni, a transmis un cuvânt de înaltă apreciere vizavi de frumoasa activitate înfăptuită cu multă măiestrie, specificând și importanța colaborării Episcopiei de Ungheni și Nisporeni pe segmentul cultural și educațional cu instituțiile de învățământ.

De asemenea, cuvinte de apreciere au transmis și alți membri prezenți în comisia de evaluare.