Procesiunea cu sfinte moaște și sfințirea unui monument de pe Aleea Ctitorilor de la Mănăstirea Hîncu

După încheierea Sfintei Liturghii din biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”, Soborul de Arhierei în frunte cu Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și Înaltpreasfințitul AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa și Ismail, dimpreună cu soborul impunător de slujitori și mulțimea credincioșilor prezenți, au efectuat procesiune cu sfintele moaște în jurul bisericii „Cuvioasa Parascheva”, așa după cum este și tradiția în ziua hramului, cu citirea a patru pericope evanghelice, din cele 11 ale Învierii.

După aceasta a fost sfințit monumentul cu chipul Sfintei Mucenițe Eugenia și placa comemorativă a Doamnei Eugenia SNEGUR, soția Primului Președinte al Republicii Moldova, care sunt socotiți pe drept, primii și cei mai mari ctitori ai Sfintei Mănăstiri Hîncu, de la redeschiderea acestui așezământ monastic.

Menționăm că acest monument sfințit este primul din Aleea Ctitorilor, pe care Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, dimpreună cu Maica Stareță, Egumena PARASCHEVA, au făcut-o în această Sfântă Mănăstire, ca o adeverire concretă că cei mai mari ctitori și binefăcători nu sunt dați uitării, ci li se poartă cuvenita cinstire și amintire, atât prin pomenirea permanentă la sfintele slujbe, dar și printr-un asemenea monument, care eternizează în văzul tuturor numele ctitorului și binefăcătorului.