Procesiune cu Sfintele Icoane din Duminica Ortodoxiei, săvârșită în mai multe parohii din Eparhie

Pe 5 martie, 2023, în prima duminică din Sfântul și Marele Post, numită și Duminica Ortodoxiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în mai multe parohii s-a săvârșit o procesiune cu Sfintele Icoane, numită în popor Drumul crucii.

Astfel, mai mulți slujitori din cuprinsul Eparhiei, după săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii de la biserică, și după ce au sfințit icoanele, au pornit pe traseie stabilite din timp, prin localitate împreună cu credincioși, purtând Sfinte Icoane în mâini, intonând tropare și cântări bisericești, prin care se preamărește Ortodoxia.

Această procesiune cu sfintele icoane săvârșită în Duminica Ortodoxiei, este o veche rânduială bisericească ce este ținută și înfăptuită cu sfințenie în mai multe țări ortodoxe.

De aceea și în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, această procesiune din Duminica Ortodoxiei, se săvârșește al patrulea an consecutiv.

Deși această procesiune din această duminică a fost înfăptuite în mai multe parohii, prin pozele afișate menționăm doar pe Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial și paroh al bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Valea Mare, r. Ungheni; Arhim. SILUAN (Telechi), paroh al bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Ciorăști, r. Nisporeni: Prot. Veaceslav BUDEI, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie” din s. Drujba, r. Ungheni și pr. Ioan GAJIM, slujitor al bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Todirești, r. Ungheni. 

Au înfăptuit respectiva aprocesiune mai multe parohii, dar din motive tehnice nu au mortalizat evenimentul prin poze, ce ne-ar fi permis să monitorizăm și să adeverim înfăptuirea acestei rânduieli bisericești, prin care se preamărește triumfal, cu multă credință și dragoste Ortodoxia.