Preasfintitul Petru,Episcop de Ungheni si Nisporeni a vizitat biserica din localitatea Loganesti raionul Hîncești

Vineri, 22 iunie 2018, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, după vizitarea mănăstirii Hîncu, a bisericii din satul Dahnovici, raionul Hîncești și parohia “Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Stolnicnei, raionul Hîncești, și-a continuat activitatea arhipăstorească vizitând altă biserică din protopopiatul Hîncești, pentru a lua cunoștință despre mersul lucrărilor de reparație.

Ultimul popas Preasfinția Sa, l-a făcut în parohia „Sf. Voievozi Mihail și Gavriil” din satul Logănești, raionul Hîncești. Aici părintele paroh, Protoiereul Leonte LILICU, numit paroh din august 2015, după moartea regretatului, Protoiereul Ioan GRAUR, s-a implicat cu sîrguință în viața bisericiască din cuprinsul parohiei. Părintele Leonte, s-a implicat mult în viața duhovnicească din cuprinsul parhiei luînd o atitudine serioasă în potriva fenomenului sectar prin conferințe organizate în parohia sa și nu numai. Tot după numirea părintelui în această parohie creștinii au fost implicați în mai multe acte de caritate dezvoltînd asfel filantropia în parohia încredințată.

Nu putem să trecem cu vederea și atitudinea părintelui față de locașul de cult căruia îi oferă o atenție și îngrijire deosebită. Cu binecuvîntarea și îndemnul Ierarhului părintele paroh a început o reparație capitală a bisericii.

Astăzi Chiriarhul a luat cunoștință cu lucrările de reparație a bisericii: 1.Tavanul complet renovat, 2. Pereții din nou tencuiți și pictați, 3. Iluuminarea locașului (electricitatea complet schimbată) 4. Repararea podealei în întregime că cea veche este făcută din lemn și 70% este putredă și repararea Iconostasului.